Staten och feminismen del II

Nöjsam läsning som alltid, men jag instämmer inte. Hade samhället förstått att ekonomiskt och praktiskt stötta kvinnors barnafödande när de närmar sig 30-årsåldern hade nativiteten varit bättre och sannolikt varje svensk, studerande och frigjord svensk kvinna fött både ett, två och tre barn under sin fertila del av livet. Det är det samhället inte förstått. Nu väntar den frigjorda, intellektuella kvinnan med att skaffa barn tills hon i stort sett känner sig färdigutbildad och i värsta fall kan ta hand om barnet själv på sin inkomst. Då blir hela den biologiska processen i allmänhet fördröjt med ett 10-tal år, skiljer hon sig dessutom för att hon inte orkar med karlsloken som inte tar självständigt ansvar för barnen, blir det bara ett barn för en heltidsarbetande mamma. Särskilt så som hjälp med barnpassningen lättast ges av samhällsinstitutionerna om hon är ensam mamma. Därför skiljer hon sig också för att åtnjuta denna favör samtidigt som hon vill genomföra sin forskning och yrkeskarriär också.

Invandring och mörkläggning

staten
I första delen av denna text prövade jag att ge en biologisk bild av kvinnliga preferenser. Det är rimligt att också säga något om hur männen fungerar. Är det inte likadant för deras del? För att kunna ge ett svar måste jag först skissa lite på vad som är typiskt manligt respektive typiskt kvinnligt beteende, när ”de unga tu träffas och blifva ett”.

För unga giftaslystna kvinnor är det optimala beteendet inte att ta risker utan att ”go with the flow”, följa majoriteten. De ska inte vara viljestarka och intressanta, inte sticka av utan satsa på att vara söta, trevliga och lukta gott. Oddsen för att det kommer män och uppvaktar dem och att detta resulterar i barn, är ganska goda. Sedan gäller det för kvinnorna att välja det bästa erbjudandet och där kan det förstås gå väldigt snett, på det sätt som togs upp i den föregående bloggtexten.

Om…

View original post 1 319 fler ord

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s