Arbetsförmedlingens generaldirektör i ett luftslott

Precis – varför tar inte S-politiker lite intryck av historien, t ex sina föregångare Myrdals., som tänkte i helt andra banor o satsade på barnfamiljer – utan alla andra jämförelser. Således det naturliga vore att framför allt satsa på befolkning man har, att se till att unga personer kan få både ekonomi, bostäder och hjälp med barnpassning för att bilda familj trots att de båda är under utbildning och i början av sina yrkeskarriärer. Exempelvis se till att de inte behöver skilja sig som jag blev tvungen till för att få barnpassning och fortsätta som forskare.

Invandring och mörkläggning

I morse såg jag jag till min förvåning att Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg upprepar sitt tidigare mantra att vi behöver ett invandringstillskott på 64.000 människor om året för att vi föder för få barn. Men var finns de jobben och vilka har kompetensen? Och varför uppmuntrar aldrig staten för våra egna svenska kvinnor att kunna föda fler barn?

Majoriteten som kommer är ju enligt rapporter från samma arbetsförmedlig personer som har liten eller ingen skolgång och efter hur lång tid som helst i landet är hälften av alla utomeuropeiska invandrare utan sysselsättning (trots alla stödåtgärder och snabbspår). Två tredjedelar av bidragsförsöjningen i landet går till dem som har utrikes bakgrund.

”Vi har en stor kompetensreserv bland utrikes födda och vi har som ambition att fler av dem ska komma i arbete”, tillägger denne utopiskt skolade GD.

Ambition? Sverige ligger i botten vad gäller integration inom OECD.
Har dessa myndighetschefer helt…

View original post 12 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s