Fäkta, fly, vika ned sig?

Är förklaringen till konsensusbesluten och faktaresistens och avsaknaden av civilkurage den importerade våldskulturen som inte respekterar de grundmurade hedersregler som vi fostrats med i vår kultur? Det har inte funnits i sinnesvärlden att man slåss flera mot en, fortsättter och slår den som ligger ner och massakrerar denne. Idag är mina medmänniskor chockerande passiva åskådare till grova övergrepp. Tiggarförekomsten förstärker utvecklingen. Barnen tränas ifrån det de är små att inte se och inte bry sig, det gäller också djur. Ett bra samhälle är beroende av medborgerlig ansvar och pliktkänsla om det ska fungera. Idag ser vi hur samhället bryter samman. Människorna förnekar fakta, vänder ryggen till och fly situationer som verkar farliga och engagerar sig inte i vad som händer runt omkring sig.

DET GODA SAMHÄLLET

Anders Leion

Sista gången jag använde knytnävarna slogs jag medvetslös. Det var i lumpen. I gymnasiet slogs jag aldrig, däremot ganska ofta i folk- och realskolan. Det var schysta slagsmål. Den som blev liggande fick vara i fred. Ingen slog en försvarslös.

Situationen idag är helt annorlunda. Regelmässigt fortsätter misshandeln av den liggande. Förklaringen är sammanbrottet av de hedersregler som styrde slagsmålen när jag var grabb. Avsaknaden av denna codex gör parterna rädda, vilket innebär att de försöker försätta motståndaren ur stridbart skick för evigt.

View original post 896 fler ord

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s